Tisztelt Látogató!

Schmidt Ferenc vagyok, 30 éves méhész-őstermelő. 2006-ban kezdetem el hobbiszinten méhészkedéssel foglalkozni. Akkoriban elsődlegesen nem a méztermelés volt a célom, inkább nagy érdeklődéssel figyeltem a méhek munkásságát, fejlődését.

A kezdetekben három kaptárt kaptam egy közeli méhész ismerőstől. Folyamatosan növeltem a méhcsaládok létszámát és jelenleg több mint 25 méhcsaláddal termelek mézet. Már a kezdetektől nagy gondot fordítottam arra, hogy a legkorszerűbb méhészeti technológiát alkalmazzam és ennek segítségével termeljem meg a kiváló minőségű mézemet.


Mindegyik mézemet megfelelő címkével és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület zárszalagjával látom el, vállalva ezzel a zárszalag minőségi követelményét.

A méhészetem Vértesszőlős közelében helyezkedik el, ahonnan a Vértes és Gerecse hegyláncolatai gyönyörű képet festenek. Mivel a méhészkedést nem főállásként végzem, ezért úgynevezett állóméhészetet működtetek, ami az jelenti, hogy a méhek a környéken virágzó növényekről gyűjtik folyamatosan a mézet. A táj kitűnő adottsága végett, a méztermelésre alkalmas növények folyamatosan virágoznak. Így a méheim tavasztól őszig folyamatosan tudnak különféle mézeket gyűjteni.